Load flowers

Om Bloem

Bloem grundades 2014 av Fredrik Larsson och Daniel Pagmar, en florist och en entreprenör som älskar att skapa blomsterfägring utöver det vanliga. 

Vi inriktar oss på unika arrangemang för såväl privatpersoner som företag och med ett tydligt fokus på högtider. Vi arbetar i huvudsak med blommor som finns i säsong, det är då de är som bäst och vackrast. Det innebär att färger och sorter kan skifta utifrån årstid. Vi väljer svenskodlat när det är möjligt och hämtar också material från naturen, vilket gör att arrangemangen harmonierar fint med årstiden. 

Med klimatet i fokus lägger vi gärna tid på att göra många binderier ytterligare mer miljövänliga. Att byta ut stommar och underlag av plast, frigolit och andra konstgjorda ämnen mot naturliga material är ett sätt att värna miljön. Vi tillhandahåller också vaser och kärl för specifika ändamål. Vår ateljé är belägen i Årsta strax söder om Stockholms city, i direkt anslutning till Trädgårdshallen vid Årsta partihallar. Därmed kan vi alltid arbeta med högklassigt växtmaterial.

Fredrik Larsson har övergripande konstnärligt ansvar. Fredrik kommer ursprungligen från Kalix, har arbetat med blommor i trettio år och är också utbildad klassisk musiker och operasångare. Färgad av arbetet på scenen är Fredrik noggrann med helheten och tänker ofta scenografiskt även i arbetet med växter.

Daniel Pagmar sköter Bloems administration, håller ordning på beställningar och ser till att ingenting fallerar. Daniel är född och uppvuxen i Stockholm men har en stark koppling till Sydafrika där han har bott och arbetat under många år. Daniel vurmar för konst, inredning och arkitektur, håller det personliga mötet högt och är ytterst noga med detaljerna.

Sandra Santesson kommer från Visby på Gotland, är ursprungligen grundskollärare men sadlade om till florist. Sandra älskar litteratur, språk och stickning vilket återspeglas i arbetet med blommor. Hon skapar gärna intrikata mönster, är noggrann med nyanser och har ett lyriskt, lätt och luftigt handlag.

Cecilia Gereben var frisör innan hon skolade om sig till florist, och fångades redan under utbildningstiden upp av Bloem. Cecilia, som är född i Stockholm, är specialist på att lösa tekniska dilemman. Hon är mycket uttrycksfull och skapar dramatiska arrangemang med spännande formspråk och djärva kombinationer.

Maria Nyström är utbildad dansare och var under en tid engagerad vid Göteborgsoperans balett. Senare skolade hon om sig till frisör, innan hon dansade vidare till floristyrket. Redan som barn hemma i Uppsala var Maria fascinerad av form och färg, idag syns hennes konstnärliga ådra i minsta blomsterarrangemang.

Elin Wahlström är född och uppvuxen i Skövde där hon utbildade sig till undersköterska. 2012 bytte hon yrke och skolade sig till florist. Med sitt stora sång- och musikintresse har Elin fin tonträff när hon skapar arrangemang, att hon tycker om att vistas i skogen gör att naturen gärna avspeglar sig i arbetet.

Vad säger våra kunder

Name
This is some text inside of a div block.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum

Name
This is some text inside of a div block.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Name
This is some text inside of a div block.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

KOntakt

Boka konsultation/ kontakt

Hör av dig här nedan, ring 08-38 53 63 eller maila order@bloem.se.

Tack för ditt meddelande. Vi hör av oss inom kort
Oops! Something went wrong while submitting the form.